Ga naar de inhoud

Woonkamer meubels


Ben jij op zoek naar woonkamer meubels, maar weet je nog niet wat je precies wil? Bij de Woonbrigade vind je zowel een complete woonkamer als losse zitbanken, tafels, stoelen, kasten en verlichting voor de woonkamer. Bekijk ons complete assortiment direct online. Vind je niet wat je zoekt, kom dan binnenkort een keer terug, want we voegen steeds nieuwe woonkamer meubels toe aan ons aanbod.

Stoel model Londen (zwart)

Stoel model Barcelona

Stoel model Londen (wit)


Eettafel Intro

Stoel Elaine Cognac

Stoel Berlin


Eettafel Mondial 4 personen

Eettafel Square

Stoel Rivera


De woonkamer

De woonkamer is dé plek in huis waar het hele gezin samenkomt en ontspant na een drukke dag op school of op het werk. In veel Nederlandse gezinnen wordt er  ’s avonds samen televisie gekeken en wordt de dag besproken tijdens de reclamebreaks. Iedereen hangt lekker languit op de bank of in een fauteuil. Woonkamer meubels die lekker zitten en waar veel ruimte op is zijn dan zeer fijn om in de woonkamer inrichting te hebben.

In de Westerse architectuur is de woonkamer (ook wel salon genoemd) de ruimte in huis om te relaxen en gezellig te kletsen. De term zitkamer wordt soms gebruikt als synoniem voor woonkamer, hoewel een zitkamer zich ook kan bevinden in een hotel of andere openbare gebouwen. De term woonkamer wordt pas sinds laat 19e/ begin 20e eeuw gebruikt. In huizen die geen echte salon heeft, kan de woonkamer ook functioneren als ontvangstruimte.

Een typisch Westerse woonkamer is vaak ingericht met meubels zoals een bank, stoelen, tafels, boekenkasten, lampen, tv-meubel en vloerbedekking. Dit is niet overal op de wereld hetzelfde, een traditionele woonkamer in de UK of Nieuw-Zeeland heeft bijvoorbeeld traditioneel altijd een open haard. In Japan is de vloer bedekt met tatami, gevlochten matten, waarop men comfortabel kan zitten. In grotere huizen in de VS en Canada wordt de woonkamer meer gebruikt voor rust en stilte, terwijl een aparte familiekamer of recreatiekamer wordt gebruikt voor recreatie en entertainment. Een grote woonkamer combineert de functies van deze kamers.

In de 19e eeuw werd een salon vooral gebruikt voor formele sociale evenementen. Dit was ook de plek waar onlangs overledenen werden bewaard tot hun begrafenis plaatsvond. De term woonkamer is in eerste instantie terug te vinden in literatuur over decoratie rond 1890. Deze kamer moest de persoonlijkheid van de ontwerper uitstralen, in plaats van het standaard Victoriaanse ontwerp. De opkomst van de woonkamer betekende het einde van de speciale ruimte voor het ontvangen van gasten, die gebruikelijk was in de Victoriaanse periode.

Comfort en design in de woonkamer

De woonkamer is dé ruimte in huis om samen te komen, deze ruimte wordt bijna elke dag actief gebruikt. Daarom is het van belang dat de woonkamer meubels een hoog comfort hebben en dat de kamer er aantrekkelijk uitziet voor uzelf en voor eventuele visite. Het is aan te raden om meubels, voordat u deze koopt, te testen in onze showroom, zodat u zeker weet dat het meubelstuk in uw interieur past en dat u er comfortabel op zit.

Geef uw woonkamer nog meer sfeer door het toevoegen van woonaccessoires zoals kaarsen, kussens, spiegels, klokken en lampen. Hiermee geeft u invulling aan lege ruimtes en voelt de ruimte warmer en voller aan.