Ga naar de inhoud

Laminaatvloeren


De Woonbrigade biedt diverse mooie laminaatvloeren van hoge kwaliteit HDF. De laminaatvloeren zijn eenvoudig te leggen. Vergeet niet een ondervloer mee te bestellen bij het laminaat als u deze nog niet heeft. Let op: Voor laminaatvloeren geldt gratis verzending boven €150 niet i.v.m. palletverzending!

Tegellaminaat


De laminaatvloer

Laminaat is een type vloerbedekking, gemaakt van kunststof, dat bestaat uit losse panelen. Deze vloer wordt doorgaans los van de ondervloer geplaatst. De panelen worden aan elkaar verbonden door middel van lijm of een klikverbinding. Laminaat is qua uiterlijk en eigenschappen te vergelijken met parket, maar er zijn enkele verschillen. Zo heeft laminaat vier toplagen en parket slechts drie. Daarnaast is parket een natuurproduct  waarbij het patroon vaststaat, bij laminaat kun je hier zelf uit kiezen. Een ander voordeel van laminaat is dat het niet krimpt en uitzet bij temperatuur, waar parket hier door de houten structuur wel last van heeft en de vloer kan gaan kraken.

Zoals gezegd bestaat laminaat meestal uit vier lagen, dit zijn de kunststof onderlaag, een dragende laag (vaak HDF), een laag bedrukt papier en een kunststof toplaag. Al het laminaat van De Woonbrigade is HPL, dit staat voor High Pressured Laminate. Dit bestaat uit meerdere afzonderlijk geperste melaminelagen en is hierdoor beter bestand tegen vallende voorwerpen.

De laminaatvloeren van De Woonbrigade zijn beschikbaar in AC3, AC4 en AC5. AC3 is voldoende voor thuisgebruik, maar voor een drukke werkvloer is het aan te raden om voor AC4 of AC5 te kiezen afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.

Collectie bfloor laminaat

  • De 8.3mm HDF (High Density Fibre) panelen zijn bestand tegen hakken en vallende voorwerpen en zelfs tegen puntbelasting van de poten van uw meubilair.
  • 2 zijdige V-groef voor een mooi planken effect.
  • Snel en makkelijk zelf te leggen met Arc-Clicksystem.
  • Geschikt voor intensief huishuidelijk gebruik & licht commercieel gebruik.
  • Aqua vocht bescherming.