Ga naar de inhoud

Slaapkamer


Slaapkamer meubels en accessoires van een goede kwaliteit, met een mooi design en dan ook nog voor een betaalbare prijs zijn lastig te vinden. De Woonbrigade biedt echter diverse interessante opties die hier wel aan voldoen.

Donzen winter dekbed 200×200 cm

Hoes/Kussensloop voor voedingskussen – KIWI

Hoes/Kussensloop voor voedingskussen – ROOD


Hoes/Kussensloop voor voedingskussen – WIT

Hoes/Kussensloop voor voedingskussen – ZWART

Baby donzen kinderdekbed 80×80 cm


Donzen 4-seizoenen dekbed 200×200 cm

Hoes/Kussensloop voor voedingskussen – ANTRACIET

Kast Piano


De slaapkamer

De slaapkamer is een privé kamer waar mensen ’s nachts slapen of zich overdag ontspannen. Ongeveer een derde van ons leven wordt slapend doorgebracht en het merendeel van deze tijd slapen we in een slaapkamer. Om een slaapkamer genoemd te mogen worden moet er in de kamer natuurlijk een bed staan. Slaapkamers kunnen variëren van heel eenvoudig tot redelijk complex. Andere standaard meubels die vaak in een slaapkamer te vinden zijn, zijn een kledingkast, nachtkastje, bureau, dressoir en steeds vaker een tv-meubel. In huizen met meerdere slaapkamers kan er ook een badkamer zijn aangesloten op de slaapkamer. Dit gebeurde pas voor het eerste laat in de twintigste eeuw.

De meubels en accessoires die zich in een slaapkamer bevinden variëren en zijn afhankelijk van smaak en de lokale gewoonten. Zo kan een grote slaapkamer voorzien zijn van een extra groot bed (king- of Queen sized), dressoirs, garderobe kast, nachtkastje, extra kasten en vloerbedekking. Inbouwkasten zijn in Europa minder gangbaar dan in de VS, dus hier wordt meer gebruik gemaakt van vrijstaande kasten. De slaapkamer wordt gezien als een weerspiegeling van iemands persoonlijkheid en is uniek voor elke persoon. Toch zijn er bepaalde artikelen die gebruikelijk zijn in de meeste slaapkamers.

Matrassen hebben meestal een bed bodem om de matras te verhogen van de grond en om als decoratie te dienen. Er zijn veel verschillende soorten matrassen, in de 14e eeuw sliep de lagere klasse op matrassen gevuld met stro, tijdens de 16e eeuw werden matrassen met veren populairder. Iemand die goed verdiende kon gemiddeld na zeven jaar huwelijk een matras kopen. In de 18e eeuw werden katoen en wol steeds meer gebruikt. De eerste echte veermatras werd pas gemaakt in 1871. De meest voorkomende en meest gekochte matras is de matras met binnenvering. De verschillende keuzemogelijkheden variëren van een relatief zacht tot een vrij stevig matras.

Een slaapkamer kan een stapelbed hebben als meerdere personen een kamer delen. Nachtkastjes zijn erg populair, ze worden gebruikt om diverse spullen in en op te bewaren, zoals ondergoed en medicatie en natuurlijk om een wekker, lamp of glas water op te plaatsen. Een televisie op de slaapkamer wordt ook steeds normaler, bijna de helft van de mensen heeft een televisie op de slaapkamer.